Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

H NET ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ



Με μερικές από τις καλύτερες ευρωπαϊκές σειρές απαντά στην τουρκική εισβολή των ιδιωτικών καναλιών η ΕΡΤ.  Από αύριο  και κάθε βράδυ στις 22.00 αφεθείτε στη ΝΕΤ στη γοητεία εποχής των σειρών του BBC και όχι μόνο που έχουν τιμηθεί με πολλά βραβεία και έχουν καθηλώσει εκατομμυρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

«Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΝΤΟΝ»
(DOWNTON ABBEY)
Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 22.05
Αριστουργηματική σειρά του BBC, με τη μοναδική Μάγκι Σμιθ να κρατάει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, που θυμίζει την κινηματογραφική ταινία «Τ’ απομεινάρια μιας ημέρας». Έχει κερδίσει «Χρυσές Σφαίρες» και δεκάδες βραβεία, σημειώνοντας υψηλή τηλεθέαση όπου προβλήθηκε.
Υπόθεση:
Η υποχώρηση της αριστοκρατίας και η άνοδος της αστικής τάξης, οι αγώνες του εργατικού κινήματος, της απελευθέρωσης των γυναικών και οι μεγάλες κοινωνικές αλλαγές, καταγράφονται μέσα από τη ζωή στα σαλόνια και τα υπόγεια του πύργου του Ντάουντον, τις δύο πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα.. Η ζωή στον πύργο κυλά σε δύο επίπεδα: το πρώτο είναι αυτό της οικογένειας που ζει στην απόλυτη ευμάρεια, με επίκεντρο τις διαπροσωπικές σχέσεις των τριών νεαρών κοριτσιών της οικογένειας. Το δεύτερο επίπεδο είναι η ζωή των υπηρετών της οικογένειας, μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων που ζουν στον μικρόκοσμο του κτήματος, αποκλεισμένοι από κάθε είδους κοινωνική ζωή. Μέσα από τη σειρά, καταγράφονται οι σχέσεις μεταξύ τους, οι προσωπικές φιλοδοξίες ανέλιξης στον κόσμο των υπηρετών αλλά και η κοινωνική ανισότητα μεταξύ εκείνων και των ευγενών.

«ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΗ ΜΑΜΗ»
(CALL THE MIDWIFE)
Κάθε Τρίτη στις 22.05
Σειρά εποχής έξι επεισοδίων, παραγωγής BBC
Η μεγαλύτερη επιτυχία του BBC την τελευταία δεκαετία, βασισμένη στο ομότιτλο συγκινητικό και τρυφερό διήγημα της Τζένιφερ Γουόρθ, που έφτασε ένα ιστορικό ρεκόρ τηλεθέασης με 9 εκατομμύρια τηλεθεατές. Στα συν η σπουδαία Βανέσα Ρεντγκρέιβ σ’ έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Υπόθεση :
Όταν η Τζένι Λι έρχεται για πρώτη φορά στο μεταπολεμικό Ανατολικό Λονδίνο δεν γνωρίζει τίποτα για τη φτώχεια και τη σκληρότητα της καθημερινής ζωής. Μεγαλωμένη σε ένα εύπορο περιβάλλον και έχοντας ζήσει για χρόνια στο Παρίσι, αποφασίζει να κάνει την πρακτική της ως μαία στην πιο φτωχή περιοχή του Λονδίνου. Γίνεται έτσι μέλος σε μια ομάδα μαιών, οι οποίες παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα σε άπορες γυναίκες.
Τα περιστατικά που αντιμετωπίζει η Τζένι απέχουν πολύ από όσα έχει ζήσει και από την εκπαίδευση που έχει λάβει. Καθημερινά έρχεται αντιμέτωπη με άθλιες συνθήκες, τόσο στο νοσοκομείο που εργάζεται, όσο και στα σπίτια που επισκέπτεται. Μέσα από αυτές τις δυσκολίες όμως, έχει τη δυνατότητα να ζήσει από κοντά αυτούς τους ανθρώπους και να τους αγαπήσει βαθύτατα.

BORGEN: ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
Κάθε Πέμπτη στις 22.05
Πολιτική σειρά παραγωγής Δανίας (DR – Danish Broadcasting Corporation)
Η μεγάλη δανέζικη σχολή επιστρέφει με μια εξαιρετική σειρά για την πολιτική και την εξουσία, μεταφέροντας τη μαγεία του κινηματογράφου στη μικρή οθόνη.
Η πολιτική σειρά που έγινε πρώτο θέμα στον Λευκό Οίκο και τη Ντάουνινγκ Στριτ, ρίχνει φως στους σκοτεινούς διαδρόμους της εξουσίας, εκεί που η πολιτική γίνεται δράμα και οι πρωταγωνιστές της κεντρικής σκηνής απειλούνται από τους «κομπάρσους».
Υπόθεση:
Κεντρικό πρόσωπο είναι η Μπριγκίτε Νάιμποργκ, μια φιλόδοξη νεαρή πολιτικός, η οποία καταφέρνει να εξασφαλίσει μια περίλαμπρη νίκη για το κόμμα της και να αναρριχηθεί στον πρωθυπουργικό θώκο. Έρχεται έτσι αντιμέτωπη με την πολιτική ίντριγκα, προσπαθώντας καθημερινά να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τη σκοτεινή πλευρά της εξουσίας και τους ανθρώπους που την περιστοιχίζουν.
Στην ομάδα των στενών συνεργατών της ξεχωρίζουν ο κυνικός σύμβουλος επικοινωνίας Κάσπερ και η δημοσιογράφος Κατρίν, που δουλεύει μεθοδευμένα για τη δημόσια εικόνα της Μπριγκίτε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου